Εκδρομή στο Δήμο Ανατολικού Ολύμπου – 16/01/2011

Φαίνεται πως  καλοπεράσαμε στο ψοφόκρυο την προηγούμενη εκδρομή,  και οι τρελοί αποφασίσαμε μέσα στη καρδιά του χειμώνα, να εγκαινιάσουμε το νέο έτος με εκδρομή στον Αντολικό Όλυμπο!!!  Πετάμε λοιπόν για Παλαιό Παντελεήμωνα, για Κάστρο Πλαταμώνα ( που όλοι μας μας περνάμε και ποτέ δεν σταματάμε), Σκοτίνα, Πόρους.

Ο Παλιός Παντελεήμονας Πιερίας είναι ένας παραδοσιακός, πετρόκτιστος οικισμός, γνωστός για τις ομορφιές του , καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα .Βρίσκεται στις παρυφές του Ολύμπου και μπορεί να προσφέρει ένα μαγευτικό θέαμα σε όποιον θελήσει να τον επισκεφθεί.

Διατηρεί ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του, γεγονός που γίνεται αντιληπτό με τη πρώτη ματιά και τον διαφοροποιεί από τους άλλους οικισμούς. Η διαδρομή προς τον οικισμό και στη γύρω περιοχή σας καλεί να χαρείτε από κοντά το πλούσιο δάσος από καστανιές, οξιές και κουμαριές, καθώς και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Κάτω Ολύμπου.

Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια της υπάρχει η παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί και παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια με καλό φαγητό. Στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του μπορείτε να θαυμάσετε αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια και γραφικάκαταστήματα που διαθέτουνπαραδοσιακά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης. Ο επισκέπτης θα νιώσει απόλυτη ηρεμία και σύγχρονος θα έχει την δυνατότητα να κάνει περιηγήσεις σε μονοπάτια και να απόλαυση το πράσινο.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, χάρτες  κτλ μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση :
http://www.east-olympus.gr

Αναχώρηση Κυριακή 16/01/2011  στις 7:30 από τη BP στις Αφίδνες
Στάση Λαμία ( MAX Πασιάκος) όπου θα ενωθούμε για να συνεχίσουμε με τα παιδιά από εκεί. Αναχώρηση στις 9:15.
Στάση στην Εθνική οδό , κόμβος για Βόλο για να συνεχίσουμε μαζί με τα παιδιά από Βόλο. Αναχώρηση στις 10:15.
Στάση Παλαιό Παντελεήμωνα, όπου θα βρεθούμε και με όλα τα παιδιά από Βόρεια Ελλάδα.

ΥΓ1 . Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε διόδια!
ΥΓ2. Στην εκδρομή αυτή καλό είναι να μην λείψει κανείς γιατί θα ανακοινωθούν σημαντικές αλλαγές που αφορούν τη μελλοντική πορεία του Club!

2 απαντήσεις στο “Εκδρομή στο Δήμο Ανατολικού Ολύμπου – 16/01/2011”

  1. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    1) ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 7:30 ΑΠΟ ΤΗ BP ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ

    2) ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 9:15 ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ (ΑΠΟ ΤΟ MAX ΠΑΣΙΑΚΟΣ)

    3) ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 10:15 ΑΠΟ ΒΟΛΟ (ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ, ΚΟΜΒΟΣ ΓΙΑ ΒΟΛΟ)

  2. Μια προταση για την εκδρομη μας στις 16 του μηνα ειναι να επισκευτουμε εκτος των αλλων και το καταφυγιο στα Πριονια στους προποδες του Ολυμπου το οποιο εχει ωραια φασολαδα και καταπληκτικα πα΄ι΄δακια Ειναι μολις 24 χιλιομετρα μακρυα. Εχει εναν πολυ ωραιο καταρακτη στον ποταμο Ενειπεα,καθως και ενα γεφυρι διπλα ακριβως απο το καταφυγιο.Θεωρω οτι ειναι μια καλη ευκαιρια αν βεβαια ο καιρος μας κανει το χατηρι.

Αφήστε μια απάντηση