Μονοημερη εκδρομη του club

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ . Το club μας  διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12-16 στη λίμνη ΤΣΙΒΛΟΥ -ΖΑΡΟΥΧΛΑ. Χριστουγεννιάτικη εξόρμηση φίλοι μας όπως αρμόζει με την ατμόσφαιρα των ημερών ,διαδρομή ανάμεσα σε έλατα και ποτάμια.Θα επισκεφτούμε για καφεδάκι και περίπατο την χριστουγεννιάτικα στολισμένη ΖΑΡΟΥΧΛΑ και στη συνέχεια για καταπληκτικό βραστό και δυνατά ta_xtenia_tou_xelmouκοψίδια στη ταβέρνα ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ με θέα τη λίμνη ΤΣΙΒΛΟΥ . Ραντεβού λοιπόν στο περίπτερο ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ [ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ] ΩΡΑ 09:00 αναχ.09:30.

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Νομό Αχαΐας και στον Χελμό σε υψόμετρο 800 μέτρα. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913 όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη. Η λίμνη έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80 μέτρα. Γύρω και κοντά στη λίμνη υπάρχουν τα χωριά Περιστέρα, Αγία Βαρβάρα, και Ζαρούχλα. Το όνομα της λίμνης προέρχεται από το χωριό Τσιβλός το οποίο καταπόντισε μερικώς μετά την κατολίσθηση. Η τοπική παράδοση την ονομάζει και Μαυρολίμνη για το κακό που προξένησε[1].

Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό αναψυχής και περιπάτου.

Αφήστε μια απάντηση