βιντεο Αγίου Πνεύματος 6/7/8/6/2020 Καλαμάτα

Ήταν η εξόρμηση του FJRCLUB ύστερα από 4 μήνες εγκλεισμού των μελών του λόγω των γνωστών προβλημάτων.
Οι περισσότεροι ξεκινήσαν από το γνωστό σημείο εκκίνησης , το περίπτερο του Χαιδαρίου το Σάββατο πρωί.
Γρήγορες οδηγίες , πριν την εκκίνηση , από τους υπευθύνους του Club για την ασφαλή μετακίνηση και μετάβαση στον προορισμό μας -διότι το πρώτο μέλημα είναι να πάμε και να γυρίσουμε σώοι και αβλαβείς- και η νέα αυτή περιπέτεια ξεκινάει.
Δύο τα γρούπ αφού μαζευτήκαμε 24 μηχανές (ζωή να έχουμε) ενώ κάποιοι για λόγους ανωτέρας βίας θα ξεκινούσαν από άλλα μέρη.
Μετά από λίγη ώρα αφήνουμε την ανιαρή Εθνική οδό και κατηφορίζουμε προς Άργος Ξηροπήγαδο Λεωνίδιο κυπαρίσσι
Τα τοπία εναλλάσονται γρήγορα η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο , ειδικά όταν έχεις να δαμάσεις τόσα άλογα κάτω από τα πόδια σου.
Τελικά καταλήγουμε στο Μυστρά για τις καθιερωμένες γαστρονομικές απολαύσεις αφού εκτός από τις μηχανές ανεφοδιασμό χρειάζονται και οι αναβάτες.
Αναχώρηση μετά από αρκετή ώρα και αφού “σκάσαμε” στο φαγητό και στο γέλιο (γίνεται σε κάθε συνάντηση) παίρνουμε το δρόμο για τον τελικό προορισμό.
Κάποιοι τυχεροί επιλέγουν την μετάβαση μέσω Ταυγέτου και αποζημιώνονται από την πραγματικά πανέμορφη φιδίσια διαδρομή.
Το μουγκρητό από τις εξατμίσεις σπάει την ησυχία στην ψηλότερη οροσειρά της Πελοπονήσσου , τον τρούλο του Μοριά όπως χαρακτηρίζεται.
Μέτά από λίγο και αφού έχει βραδιάσει , έρχεται στα μάτια μας η επιβράβευση και η λύτρωση μετά από τόσα χιλιόμετρα και τόσες ώρες πάνω στις μηχανές , η πανέμορφη Καλαμάτα.
Παρόλη την κούραση η έκφραση της ευχαρίστησης ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.
Μία μέρα μόνο πάνω στις μηχανές και νόμιζες ότι έχει περάσει μία εβδομάδα.
Κυριακή πρωί και ύστερα από ένα γρήγορο πρωινό ξεκινάμε για ένα νέο οδοιπορικό με προορισμό την Αρεόπολη.
Περνάμε απο Καρδαμύλη στουπα ενα καφεδάκι στον πανέμορφο Αγιο Νικόλα,μετά λιμενι οιτιλο εκει αφήνεσαι στην φαντασία και στα πανέμορφα νερα.

Επιστροφή μετά από περιήγηση στην Αρεόπολη, καφεδάκι , φωτογράφιση , ανέκδοτα φούλ και το βράδυ πέστροφα στον Άγιο Φλώρο.
Δευτέρα , Αγίου Πνεύματος και η κούραση από τα πολλά χιλιόμετρα έχει αρχίσει και κάνει την εμφάνισή της.
Παρ όλα αυτά το πρόγραμμα λέει καφεδάκι στην Πύλο και επιστροφή πλέον πίσω μέσω Βάστας και προσκύνηση στην περίφημη Αγία Θεοδώρα , ένα ακόμη θαύμα του Θεού.
Σε μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση μπορεί ίσως να μην φαίνονται όλα τέλεια και ειδικά κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα, όμως η ψυχή του κάθε αναβάτη γνωρίζει ότι σημασία έχει πάντα πρώτα το ταξίδι και τα συναισθήματα που νοιώθεις καβάλα στην αγαπημένη σου μηχανή και ύστερα όλα τα άλλα.
Βέβαια άν προσθέσεις και την φοβερή παρέα των Μελών-Φίλων του CLUB τότε κάθε ατέλεια μοιάζει να εξανεμίζεται και οδηγεί στον μαγικό συνδυασμό που μας ενώνει όλους.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την υπέροχη συνάντηση , ειδικά αυτούς που κατέβηκαν από την Βόρειο Ελλάδα και έκαναν διπλάσια και τριπλάσια χιλιόμετρα καθώς επίσης και στους Διοργανωτές – Υπευθύνους του CLUB που θυσιάζουν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους για να παιρνάμε όλοι καλά και με ασφάλεια.
Ιδιαίτερη μνεία αυτή την φορά στον Γιάννη Αδαμίδη που έκλεισε το ξενοδοχείο μετά από μεγάλο αγώνα εξαιτίας των γνωστών συνθηκών και στον Γιώργο Ρουμελιώτη που σχεδίασε όλες τις διαδρομές.
Καλή αντάμωση σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση